Små miljøforbedrende tiltag gør tilsammen en forskel

(sponsoreret indhold)

Vores planet er under pres, fordi vi mennesker ikke har været gode nok til at passe på moder jord. Men der er flere ting, vi kan gøre for at forhindre klimaforandringerne i at blive værre, end de allerede er. Det kan være små vaner, som ikke behøver fylde særligt meget i hverdagen, men som vil gøre en stor forskel, hvis vi alle gjorde det. I denne artikel kommer et par tips, som kan spare kloden for unødig belastning.

Køb lidt men godt
Produktion af tøj, møbler og andre ting er noget af det, som udleder allermest CO2. Derfor er det meget mere bæredygtigt at købe noget af god kvalitet, som du kan have i årevis i stedet for at købe nyt hele tiden, ligemeget om det gælder tøj eller møbler. Det er selvfølgelig en dyrere fornøjelse her og nu at købe for eksempel tøj af høj kvalitet, men det kan betale sig i det lange løb. Du kan låne penge til udbetalingen nu fra for eksempel LendMe. På sigt vil det kunne mærkes på din pengepung, at du ikke skal investere i tøj hver måned.

Undgå plastik
“Uden mad og drikke duer helten ikke”, men prøv at undgå plasticflasker og fødevarer, som har en plasticemballage. Plastic bliver brugt alt for ofte i fødevareindustrien, selvom det er skadeligt for både miljøet og for din personlige sundhed.  Hvis du prioriterer at bruge lidt mere tid på madlavning fra bunden, kan du få sund, nærende mad uden plastik. Desuden kan du begynde at handle i et emballagefrit supermarked, hvis du er så heldig at bo i nærheden af et. Her skal du blot medbringe egne brugte glas, som du så kan fylde med gryn, nødder, mel, bælgfrugter og meget mere.

Giv nyt liv til ubrugte ting
Ejendele som ikke bliver brugt, laver ikke andet end at samle støv og være i vejen. Endnu værre er det at sende dem på lossepladsen, da det kun fastholder en ubæredygtig forbrugscyklus. Giv i stedet dine ting væk til genbrugsbutikker eller arranger et loppemarked, hvor du og dine naboer kan sælge ud af jeres ubrugte ting.

Kør sammen eller brug din cykel
Hvis du har mulighed for det, så brug din cykel som primært transportmiddel. På den måde får du gratis motion og frisk luft samtidig med, at du reducerer udledningen af CO2. Hvis du har for langt på arbejde til, at cyklen er en mulighed, så find en kollega, du kan følges med i bil. Således kan du også spare lidt på benzinen, imens du kan snakke lidt med din kollega.