Små investeringer kan også være en investering i miljøet

En investering kan være mange ting. Det kan være køb af aktier, obligationer, fast ejendom eller noget så fremtidsagtigt som bitcoins. Men du kan også investere i kunst, smukt design eller i møbler. De fleste ser på investeringer som noget, der med tiden skal give et økonomisk afkast, men du kan også se på det som noget, der kommer til at spare dig for mange penge i det lange løb. I sidste ende er det jo også det samme, da penge sparet som bekendt er penge tjent. 

Køb høj kvalitet
En god investering kan være en mindre eller større ting. Det er for eksempel en god investering at købe en god lædersofa i høj kvalitet, når man skal anskaffe sig en sådan. I stedet for at købe én som alligevel bliver grim eller går i stykker efter et par år og derefter skal skiftes ud, så kan du ligeså godt betale prisen nu og her – og dermed få en sofa, som kan holde årtier, hvis du passer godt på den.

Tænk også på miljøet
Vi har i mange år levet med en ‘køb og smid væk’-kultur, men den er heldigvis på tilbagetog, fordi vi er blevet klogere på den miljøpåvirkning det har at blive ved med at producere nye ting i stedet for at genbruge, dem vi har. Så se det som en blanding af en økonomisk investering og en investering i miljøet, når du vælger den gode og måske dyre kvalitet over noget, som du alligevel skal skifte ud snart.