Måltidskasser og madspild

Hvad har måltidskasser og madspild med hinanden at gøre, er et naturligt spørgsmål at stille og umiddelbart virker det heller ikke åbenlyst, men tag ikke fejl. De 2 ting har rigtig meget med hinanden at gøre. 73% at de personer og familier, der jævnligt benytter sig af måltidskasser, fortæller at de har et mindre madspild end de havde før.

De mange forskellige måltidskasser, der er på det danske marked i dag, gør det muligt at finde kasser, der gør det nemmere også at mindske madspild og tænke ansvarligt. Samtidig udfordre kasserne positivt dine traditionelle madvaner ved at der er madvarer og opskrifter, som du måske normalt ikke er vant til at købe og spise samt ved hvordan du skal tilberede.

Hvad er madspild?

Madspild er al den ekstra mad vi køber og smider ud fordi det er blevet dårligt inden vi har fået spist det.

  • Ved at mindske din families madspild vil en typisk familie kunne spare over 7.000 kr. om året.
  • Ud over at spare penge, vil du samtidig kunne spare op til 4 timers indkøb om måneden, ved at fokusere på madspild.
  • At tænke på madspild, når du køber ind, er du med til at mindske miljøbelastning og CO2 udledning
  • At mindske dit madspild er du med til at være ansvarlig i en verden, hvor hver 9ende barn, mand eller kvinde ikke har mad nok.

På landsplan smider vi i Danmark 700.000 tons mad ud om året. Af de 700.000 står familier for omkring en tredjedel.

Måltidskasser – hvad er det?

Ved at benytte sig af måltidskasser, der er designet specielt til at passe til en families forbrug og hvis indhold er afstemt, så det passer til de måltider der skal laves, undgår du at have madvarer liggende som du alligevel ikke får brugt.

Ved at købe måltidskasser undgår du også impulskøb madvarer, du enten ikke har brug for eller ikke når at få brugt før de er blevet dårlige og må smides ud. Dette gælder uanset om du er en familie bestående af 1 eller 2 eller er en familie på 4. Læs mere her, for mere info om måltidskasser.

En anden fordel ved måltidskasser, hvis man er interesseret i at mindske madspild og tænke på miljøet er, at det er muligt at vælge måltidspasser, der fokusere på mindre kød. Dvs. veganske eller vegetariske kasser eller kasser med fokus på fisk.

Med hver kasse kommer der opskrifter, der er med til at sikre at du kan tilberede et måltid, så hvis du sidder og tænker, ja jeg vil gerne købe og spise mere miljøbevidst, men jeg kan kun 3 opskrifter og det bliver kedeligt i længden er måltidskasserne perfekte til at få lært nye madvarer at kende og nye retter.