Ligger din hund søvnløs om natten?

Nogle hundeejere oplever fra tid til anden, at deres hund ikke kan sove. Det kan være irriterende for familien, at hunden vandrer hvileløst rundt i huset eller vil lege, når resten af familien gerne vil sove. Læs med her og få tips til, hvad du kan gøre, hvis din hund heller ikke kan sove. 

Søvnløshed er et udbredt problem hos mennesker, men kæledyr kan også lide af det, og da bør man som ejer sørge for at få taget hånd om problemet, så hunden eller katten igen kan få en god nats søvn og være frisk til næste dags aktiviteter. 

Skru ned for tempoet og undgå store måltider 

Der kan være flere grunde til, når hunden sover ikke om aftenen, og ofte er det faktisk de samme grunde, som hos mennesker. De fleste af os kender således til ikke at kunne sove, hvis der er for varmt i rummet, og dette gælder også for hunde. Da kan man prøve at placere hundens kurv et andet sted, hvor der er mindre varmt.  

Ligesom vi mennesker kan have tankemylder, kan hunde også ligge og spekulere, måske på om den får den lædersele i julegave, den så længe har ønsket sig. Det er svært at gøre noget ved. 

Også et højt aktivitetsniveau lige før sengetid er uhensigtsmæssigt. Hvis man er helt oppe at køre efter at have løbet rundt og leget vildt, kan det være svært at falde ned igen. Derfor kan det være en god idé at sørge for at få lidt ro på inden sengetid, så hunden stille og roligt vænner sig til tanken om at gå til ro. 

Store måltider, kort før hunden skal sove, kan også være medvirkende til, at den kan have svært ved at falde i søvn, så her kan man med fordel servere aftensmaden i god tid inden sengetid, så maven har tid til at fordøje maden. Omvendt skal der heller ikke gå så lang tid, at hunden når at blive sulten inden den skal i seng, så der må man prøve at finde en balance.