Kom i gang med at spise flere planter

(sponsoreret indhold)

Den plantebaserede bølge stormer ind over Danmark og man kan næsten ikke åbne et magasin eller et nyhedssite uden at blive bombarderet med grunde til at spise flere planter. Miljøet er hovedargumentet for at skære ned på kødet, da vores planet er under pres på grund af massiv dyrkning af foder til dyr samt CO2-udledningen forbundet med opdræt af landbrugsdyr til kødvarer.

En anden vigtig grund til at mange har lyst til at skære ned på kødet er dyrevelfærdsaspektet. Konventionelt avlede dyr har ikke nødvendigvis haft de bedste levevilkår og økologisk kød er dyrt. Derfor er der mange, som prioriterer at spise vegetarisk flere gange om ugen, så der bliver plads i budgettet til at købe kød fra glade dyr, når de så spiser kød.

Sidst, men ikke mindst, kan det også have sundhedsmæssige fordele at skrue op for planterne og ned for kødet, da der i planter er et væld af fibre, vitaminer og mineraler, som gavner din sundhed på kort og lang sigt. Men det kan godt virke som en lidt vel stor mundfuld at omstille sine vanlige madrutiner, når de har været en central del af éns liv lige fra barns ben af.

Så til en god begyndelse – hvad skal man spise og hvilket udstyr skal man bruge til at lave plantemad? I denne guide kommer der et par idéer til, hvilke køkkenmaskiner du med fordel kan købe, hvis du gerne vil i gang med at lave mere plantebaseret mad i dit køkken. Hvis du bliver inspireret til at købe en eller flere af maskinerne, men ikke har penge til rådighed til dem, kan du nemt finde fornuftige forbrugslån her .

Blend dit frugt og grønt
Mindre end 16 procent af danskerne spiser de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen. Og det kan da også være svært at gnaske sig gennem gulerødder, broccoli og spinat dag efter dag, især når man har travlt! Du kommer dog langt med en god blender, hvis du gerne vil øge dit grøntindtag, da du kan lave grønne smoothies og i en fart få dækket en del af dagens behov for vigtig råkost. Gør det derfor til en vane at blende en kande med din yndlingsfrugter og grønne superfoods, som du så kan drikke i løbet af dagen.

Foodprocessor til dips og is
En foodprocessor er en genialt køkkengadget til dem, som gerne vil spise flere planter. I sådan en maskine kan man for eksempel lave hummus, baba ganoush og linsedip. Desuden kan man også lave is af frosne bananer, hvis man har en kraftfuld foodprocessor – bare tilføj bananer og andre lækre råvarer såsom bær, kakao eller kanel.

Velbekomme og velkommen på den grønne bølge!