Holdbar investering: Designmøbler i læder

(sponsoreret indhold)

Læder er et materiale, der fra naturens hånd er slidstærkt og med den rette pleje kun bliver smukkere med årene, og derfor har netop lædermaterialet gennem mange århundreder været brugt til fremstilling af møbler. Mange succesfulde bolig- og møbeldesignere har da gennem årene også kastet kærligheden på forskellige typer af læder og skabt helt unikke, karakterfulde udtryk med de vidt forskellige taktiliteter, farver og egenskaber – fra ruskind til kernelæder; fra det fineste, tynde gedeskind til det kraftige og markante okselæder; fra spæd beige og cremet hvid til dyb kastanjerødbrun og skinnende knaldsort.

Man ser og føler næsten disse materialer for sig, når talen falder på de mange kvaliteter og typer, som læder fås i – og det er de færreste, der ikke forbinder duften af læder med noget godt eller den svalende følelse af at sidde i en læderlænestol.

Det er ofte usagt, men både looket fra læder i indretningen, og kontakten mellem hud og læder, giver også en vild følelse af magt og uvurderlig elegance. Det er simpelthen en tidløs og helt grundlæggende egenskab ved læder som materiale og kulturprodukt.

Og dette rammer uden tvivl helt plet i forhold til de grunde, som de store møbeldesignere har til at benytte læder ved stole, lænestole og sofaer. Det giver et organisk og levende præg, som går lige i sjælen på os. Det er derfor, at disse værker altid vil være tiltrækkende og derfor udgør gode investeringer. Og som investering vil et lædermøbel ikke blot være til skue, for det kræver blot, at man sætter sig lidt ind i den rette pleje, for at du over årene kan holde selv de mere flittigt brugte sofaer og stole i top stand.

Er du på udkig efter gode investeringer inden for design og møbelbranchen, er første skridt selvfølgelig, at du har et hæderligt beløb ved hånden, når du støder på et godt tilbud. Mange finder de mest fantastiske varer og overraskende gode tilbud i de mere kvalitetsorienterede bolighuse såvel som auktioner, online platformer og antikbutikker, men interessen kan være stor og derfor skal man holde sig parat og villig til at handle hurtigt. Overstiger prisen dit budget med et par få tusind kroner, er det ganske enkelt en skam, hvis du ikke bare kan slå til, når du ser din drømme lænestol. Derfor er det essentielt at du kender dine muligheder for et hurtigt lån, da du på sigt vil kunne tjene beløbet ind med gode procenter.

Har du fået mod på at investere i designmøbler af læder, så bør du skrive følgende danske designere og modeller bag øret: Giganterne Arne Jacobsen, HJ Wegner og Børge Mogensen, der alle har en bred vifte af superpopulære designs i læder bag sig; den næsten uopdrivelige men tidløse “Høvdingestolen” fra Schlechter/Vodder (se gerne efter lignende designs, da disse på længere sigt også vil kunne vise sig som gode investeringer); teakstolene “Elizabeth” af Kofod-Larsen; samt Finn Juhls ikoniske lædersofaer og svungne stole til spisebord såvel som stuearrangementet.