Drømmer du om en smuk, men nem have?

(sponsoreret indhold)

Disse ting skal du fokusere på for nemt at få en overdådig, frodig have

Ah, stille forårsaftener med solsortens aftenssang og lune, uendelige sommerdage med afslapning og leg i haven. Vi elsker vores haver og den frihed og forlængelse af livet i boligen, som de grønne uderum giver.

Men det kan være en udfordring at få holdt haven – der er kun så og så mange timer i døgnet! Nu er det imidlertid ofte forestillingen om, at noget er svært, der afholder os fra at gøre det, der skal til. Derfor vil vi her udfordre den idé, at det skal tage evigheder at holde haven ordentlig og frodig!

Ægte græsplæne-glæde

Plænen er kampplads for ikke blot fodbold og vikingespil – men desværre også kampen mellem græs og mos! Der er dog heldigvis en nem løsning, der blot kræver et kryds i kalenderen – månedlig græsklipning! Mosset får nemlig langt bedre og fugtige vilkår, når du ikke holder græsset kort. Det er altså et rent win-win for dig, hvis du husker at slå græsset.

Og hvorfor ikke gøre det med glæde, hvis du har en effektiv plæneklipper, der er lækker at bruge? Tjek anmeldelser på nettet, for en sikkerheds skyld, inden du køber den første, den bedste model, og her er der også en stor test af plæneklippere, som giver en solid guide til de bedste modeller på markedet.

Sådan skaber du nemt et frodigt væld af farver i haven

Den vidunderlige have skal selvfølgelig også have sine farver og blomster – og er du ræd for, at du ikke har de grønneste fingre i verden, så frygt ej. Der findes mange skønne robuste blomster og andre planter, som kan skabe flotte farvespil i haven. Med et espalier eller en pergola kan du nemt give haven frodige vækster i højden, så her vil vi anbefale tre typer af robuste, farverige klatreplanter.

Clematis

Denne blomsterrige klatreplante er skøn i haven, og den fås i hvide, rosa og lilla nuancer. Plant den foråret og efteråret, og sørg for at den har et espalier, der står i læ for den værste blæst og regn, så vil den hurtigt vokse sig stor og frodig. Du kan finde clematis til gode priser på nettet, så det behøver heller ikke koste alverden at lave ét eller flere skønne steder med blomsterflor i haven.

Rådhusvin og sølvvin

Du kender sikkert det flammerøde bladdække fra ældre villaer, som året rundt skifter i intensitet fra grøn til vilde røde nuancer. Det er den såkaldte rådhusvin, som er utrolig robust. Den kan heldigvis også vokse for sig selv i et espalier eller en pergola – eller du kan bygge en skulpturel form i pileflet, så du får den smukkeste planteskulptur i haven.

En anden anbefaling er de asiatiske klatrevins arter, hvoraf Sølvvin er mest kendt. Bladene er utroligt dekorative og komplekst stjerneformede, og visse udgaver af arten får pangblå bær med prikker!