Sådan håndterer du lædermøbler i indretningen

(sponsoreret indhold)

Alle har brug for lidt læder i deres hverdag, især når det kommer til din indretning. Lædermøbler er næsten magiske, fordi de ser godt ud i enhver stil du kunne finde på at have i boligen.

Du kan finde betagende lædermøbler der er tidløst klassiske og dem, der er edgy og moderne – der er noget til enhver smag. Læder er på mange måder som metal, og efter mange årtier kan det være lige så flot, som den dag du købte det. Men modsat kan det også være ligesom træ, hvor det gradvist skabes flottere og flottere patina.

Lædersofa med patina

For at skabe det bedste resultat med dine lædermøbler, så du får mest ud af dine penge, så skal du følge denne guide. I guiden fremviser vi, hvordan du nemt indrette med lædermøbler i din bolig.

  1. Lædermøblerne i indretningen

Hvor skal du placere lædermøbler i dit hjem? Hvor ikke? Lædermøbler passer nemt ind, og giver en masse af rig, naturlig og levende farve. En nem måde at dekorere med lædermøbler er ved, at bruge dem sparsomt, blande en eller to stykker sammen eller sammensæt med polstrede møbler.

Stockholm sofa

Når det kommer det f.eks. lænestole i læder, så er det i sådanne situationer muligt at benytte disse alene, eller f.eks. sammen med andre møbler – f.eks. polstret møbler. Se f.eks. hvordan dette skaber en flot indretning på billedet herover. Har du fået dat i f.eks. en brun lænestol i læder, så kan du få flere ideer til indretningen med denne, ved at se videoen herunder.

Er du så heldig at have f.eks. en pejs i din indretning, så kan det også bruge til din fordel eksempelvis ved, at placere 2 læderstole på hver side. Det rå læder og varmen fra pejsen, skaber en unik og hyggelig stemning kun meget få andre elementer kan skabe.

Når det kommer til indretningen med lædersofaen, så er der en række andre tips du skal være bekendt med. Disse kan du se i videoen herunder.

  1. Vælg de rigtige lædermøbler

Her skal rådet over dem alle være, at man skal gå efter kvalitet frem for alt. Selvom den billige ”lædersofa” fra Jysk til 2.000 kr. er fristende, så vil resultatet ikke være det. Har du ikke økonomien til lædermøbler, så spar heller op.

Alle lædermøbler er ikke skabt lige. Nogle er højere kvalitet end andre. Du kan ofte fortælle ved udseendet og fornemmelsen af læderet. Og selv om forskellen ikke er umiddelbar indlysende på showroom gulvet, vil du være i stand til at se forskel hurtigt nok.

En rigtig god ide vil være, at du på forhånd læser vores guide omkring de forskellige lædertyper. Igennem guiden får du et stort kendskab til de forskellige typer af læder, og kan nemt med denne i hånden, gøre det rigtige valg til de forskellige produkttyper, da denne nemlig vil variere efter både type af møbel og benyttelsen af selve møblet.

Valget af det korrekte læder til din lædermøbler er vigtigt, men ligeså er den stilart du vælger. Når det kommer til f.eks. lænestole eller sofaer i læder, så findes der rigtig mange forskellige stilarter. Er det f.eks. Chesterfield eller en mere klassisk lige ramme? En moderne lænestol eller et klassisk ikon?

Mulighederne er rigtig mange, og det gælder om at tage de rigtig valg. Herunder har vi indsat en række billeder som kan hjælpe dig på vej. Er du på udkig efter design lædermøbler, så kig f.eks. efter danske designere som f.eks. Børge Mogensen (her) eller Hans J. Wegner (her).

traditional-living-room 9b9b4866a054ebf71556379b2a436f86 4736340_orig imagesmodel-34-1-lounge-chairs-in-black-savanne-leather-by-hans-j-wegner-for-a-p-stolen-1960-set-of-2-02

Selvom du ikke blot kan finde den perfekte sofa eller lænestol, blot ved at kigge på billeder, så er det et skridt i den rigtige retning. På denne måde ved du lidt omkring, hvilke typer og delelementer du kan lide, inden du besøger butikkerne.

  1. Sørg for at holde dine lædermøbler

Af alle de polstrede møbler du ejer, vil dine lædermøbler være de letteste at passe. Hvordan du beskytter dem og rengøre dem afhænger af, hvordan dine møbler er lavet – læder og brug. Anbefalingerne er at du altid tager udgangspunkt i producentens anbefalinger, og kun hvis dette ikke skaber resultater, ser på andre vejledninger.

Vedligeholdelse

De fleste typer af læder er beskyttet af en klar overfladebelægning som forsegler overfladen mod fugt. Eller, kan du anvende et produkt selv, der trænger ind i læderet og giver dette en beskyttende barriere.

Producenterne anbefaler normalt at man bruger rent, destilleret vand og en naturlig svamp eller bomuldsklud til let duppe det berørte område. Pas på ikke at læderet ikke suger vandet ellers vil du skabe en anden, større plet. Og uanset hvad du gør, gnide ikke på området – du vil sprede pletten og skub dette længere ind i materialet. Afslutningsvist skal du forsøge, at få pletten til at trænge over i kluden. Du kan læse mere omkring vedligeholdelse af læder her.